Modificările fiscale. Reacția ambasadorului Marii Britanii

Data publicării:
paul brummell

Marea Britanie urmăreşte cu atenţie noile modificări fiscale din România, pentru că, spune ambasadorul Regatului Unit la Bucureşti, pentru firmele străine este important ca climatul de investiții să fie stabil și predictibil.

„Urmărim cu interes măsurile anunţate de Guvernul României. Pentru investitorii britanici, pentru firmele străine, este important ca climatul pentru investiţii să fie stabil şi predictibil, deci este important ca măsurile să fie clare, urmărim cu interes propunerile şi măsurile noi şi bineînţeles că o să respectăm legea, ca angajator aici în România. Dar decizia este a Guvernului, în ceea ce priveşte sistemul fiscal, este o decizie suverană”, a punctat ambasadorul Marii Britanii la București, Paul Brummell.

Referitor la inflamarea opiniei publice, Paul Brummell îndeamnă toate părţile implicate la discuţii constructive. „Este important să fie o discuţie largă cu toate părţiile interesate şi acesta este un aspect foarte important pentru orice schimbare”, a subliniat reprezentantul diplomatic al Londrei.

Și ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, a declarat joi că Executivul ar „trebui să tindă spre stabilitate, predictibilitate, transparenţă” când vine vorba de politici economice, iar Parlamentul ar trebui „să se consulte în detaliu cu societatea civilă” înainte de a trece „la acțiune” în ceea ce privește legile justiției. Detalii, aici.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri