Proiect. Românii vor avea prioritate la cumpărarea de terenuri

Data actualizării: Data publicării:
grau agricultura digi24

Liviu Dragnea anunţă că în Parlament va ajunge în curând o lege care le va da prioritate românilor, când vine vorba de cumpărat terenuri. Proiectul va respecta regulile Uniunii Europene, asigură şeful PSD, care n-a vrut însă să detalieze actul normativ, de teamă că acesta va fi criticat de presă.

„Respectând cerinţele UE, vom intra cu un proiect de lege foarte repede în Parlament, prin care să ajutăm în primul rând românii să cumpere terenuri, să ajutăm tinerii români să cumpere terenuri, pentru că ceea ce se întâmplă acum nu e în regulă. Tranzacţii între străini. Bineînțeles că dacă un român - şi chiar avem un caz aici - oferă un preţ pe un teren a preferat să îl vândă un străin la alt străin. Nu am nimic cu străinii, dar până la urmă vorbim de pământul aceste ţări şi primii care trebuie să aibă prioritate trebuie să fie românii”, a spus Liviu Dragnea.

„Sunt nişte prevederi în lege pe care o să le vedeţi exact atunci când o să ieşim cu proiectul de lege. Nu mai facem greşeala să anunţăm ce vrem să facem şi până să apară toţi cei interesaţi să-l bombardeze la televiziuni şi prin pres”, a adăugat el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri