„Revoluția fiscală”. Ministrul Finanțelor, contrazis de ANAF

Data publicării:
mihaela hutanu anaf

Unul dintre motivele trecerii contribuţiilor în sarcina salariaţilor, potrivit Guvernului, a fost să elimine situaţiile în care patronii nu plătesc contribuţiile sociale pentru angajaţi. Pentru a susţine această idee, ministrul Finanţelor a anunţat ieri că peste două milioane de salariaţi sunt dezavantajaţi de angajatorii lor, în acest fel. Cifrele sunt contrazise chiar de directori ai Fiscului. Ei spun că datele s-ar putea referi la o statistică pe mai mulţi ani, și că acei patroni au primit deja pedeapsa din partea ANAF.

„Vreau să vă spun că la data de 30.09.2017 există 157.798 de angajatori care nu au plătit contribuţii sociale pentru angajaţii lor”, spunea ieri Ionuţ Mişa, ministrul Finanţelor.

Parcă erau 157.000 de firme. Eu nu ştiu care este structura acestei cifre. Pot fi şi cu datorii istorice, pot fi şi cu datorii de acum două luni de zile. Îmi este greu să cred că acele care fac parte din eşantionul ăsta nu au fost supuse executării silite”, a fost replica Mihaelei Huţanu, director general adjunct ANAF.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri