Ședință specială de Guvern pentru măsurile fiscale

Data publicării:
original_sedinta_de_guvern_30_august_2017_31

Măsurile fiscale anunţate de Guvern vor fi adoptate într-o şedinţă specială a Executivului, vinerea viitoare. Anunţul a fost făcut de reprezentanţii mediului de afaceri care s-au întâlnit azi cu premierul Mihai Tudose.

Companiile au cerut Guvernului răgaz pentru a analiza modificările aduse Codului fiscal. Este vorba despre transferul contribuţiilor la angajat şi taxa de 2,25% pe care vor trebui să o plătească în continuare angajatorii, introducerea impozitului pe cifra de afaceri pentru IMM-uri sau impozitarea transferurilor de bani în străinătate.

Am discutat despre principii aici, pentru că noi nu am fost pregătiți cu lucruri şi cu calcule făcute azi noapte. Am discutat despre necesitatea predictibilității, am discutat despre tensiunea din mediul de afaceri atunci când se anunţă lucrurile şi peste noapte şi cu implementare peste două luni”, a spus Dragoș Anastasiu, reprezentantul Coaliției pentru Dezvoltarea României.

Am convenit ca toate măsurile să nu intre în următoarea şedinţă de guvern de miercuri, să mai avem timp o săptămână pentru discuţii şi pentru șlefuiri şi pentru calcule şi să fie o şedinţă de guvern specială pentru aceste măsuri vinerea viitoare”, a adăugat el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri