Statul vrea să împrumute 100 de milioane de lei de la populație. Anca Dragu: Dobânda e atractivă, 2,15%

Data publicării:
original dsc 6900

Un titlu de stat va avea o valoare de 100 de lei, iar autorităţile speră să adune astfel 100 de milioane de lei. Cei care doresc, o pot face între 11 și 29 iulie.

Ca să pară şi mai atractivă această emisiune de obligaţiuni, Ministerul Finanţelor spune că va organiza şi o tombolă în care o sută de români care au cumpărat titluri de stat vor câştiga câte 1.000 de lei.

Anul trecut, la prima emisiune de titluri de stat pentru populaţie din ultimii zece ani, statul nu a reuşit să atragă decât 65 de milioane de lei, din 100 de milioane.

„Dobânda e 2,15%. Considerăm că e atractivă pentru acest instrument de economisire. Orice persoană peste 18 ani are acces la aceste titluri de stat, poate cumpăra fie că e rezident sau nu în România”, a spus Anca Dragu, ministrul Finanţelor.

Ministrul a preciat însă că limita superioară este de 100.000 de lei pentru o persoană fizică.

„E o alternativă de economisire, o alternativă la canalele actuale de economisire pe piaţa bancară sau de capital. Pot fi achiziționate fără costuri de la cele patru bănci intermediare: BCR, BRD, Raiffeisen şi Banca Transilvania. O persoană care dorește titluri se prezintă la ghişeu cu un act de identit și subscrie suma sau face un transfer dintr-un cont”, a adăugat ministrul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri