Stelian Muscalu: ASF a fost supus unor presiuni fantastice în ultimele ore

Data publicării:
stelian muscalu

Jurnalistul Stelian Muscalu a catalogat reacția autorităților față de compania NN în scandalul pensiilor naționalizate drept una „virulentă și severă”, ceea ce, spune realizatorul emisiunii Business Club, îl face să creadă că a existat un plan, iar cum cei care l-au făcut sunt supărați că a fost divulgat. De asemenea, jurnalistul a spus că în această chestiune clasa politică a pus multă presiune asupra Autorității de Supraveghere Financiară. 

„Mi se pare răspunsul autorităților extrem de dur, chiar violent. Și mă gândesc aici pe de-o parte la liderii politici, de cealaltă parte la Guvern. Iar în ceea ce privește ASF mă întreb dacă nu este vorba despre salvarea dintr-o corabie care oricum se scufundă, din ce am văzut la declarațiile din această dimineață. Nu cred că se face o evaluare a unei declarații atât de repede, iată la mai puțin de 24 de oră să și vii și cu niște decizii extrem de severe. Sunt ferm convins că ASF-ul a fost supus unor presiuni fantastice în ultimele ore din partea clasei politice, de către Parlament, Guvernul mai puțin pentru că așa cum spunea și premierul care nu a făcut altceva decât să repete ce au spus liderii politici pe care îi reprezintă că Guvernul doar a observat. S-a ajuns până la ambasade, la autoritățile olandeze.

Cred că trebuie să privim dincolo de aceste declarații. Dacă lucrurile erau atât de clare precum încearcă să ne inducă această idee clasa politică, în special Liviu Dragnea, cred că era suficient să nege afirmațiile NN și să meargă mai departe. Faptul că există această reacție extrem de virulentă pe mine mă înspăimântă și mă face să cred că a existat un plan și că cei care au făcut acest plan sunt extrem de supărați că a fost scos la lumină înainte de a se finaliza.

De asemenea, sunt ferm convins că un om de afaceri, indiferent de zona din care vine, nu își permite să facă declarații iresponsabile. În momentul în care a apărut acea informare, sunt ferm convins că a apărut în urma altor informații care au ajuns în zona de business și la noi nu ajunseseră. De aceea îmi ridic mari semne de întrebări și nu cred că este zdruncinată încrederea în acest pilon de pensie, cât este zdruncinată încrederea în acest Guvern”, a precizat Stelian Muscalu. 

Compania NN a fost sancționată cu amendă de Autoritatea de Supraveghere Financiară, după ce a avertizat că există discuții publice privind o eventuală naționalizare a fondurilor de pensii private. De asemenea, Consiliul ASF a decis retragerea autorizării directorului general al companiei, Raluca Țintoiu, și amendarea acesteia cu 100.000 lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri