Suspiciuni de trucare a unor licitații Romsilva. Două companii s-ar fi înțeles asupra prețului

Data actualizării: Data publicării:
romsilva sediu

Consiliul Concurenţei investighează o posibilă trucare a unor licitaţii organizate de Romsilva. Ancheta a fost declanşată decembrie 2017, în urma unei sesizări venite chiar din partea regiei care administrează pădurile statului. Aparent, la licitaţia organizată de Romsilva, pentru serviciile de pază, două companii prezente s-ar fi înţeles asupra preţului. Dacă suspiciunile celor de la Concurenţă se adeveresc, acestea riscă amenzi de până la 10 la sută din cifra de afaceri.

Investigaţia a fost declanşată având la bază informaţii furnizate de RNP Romsilva RA, prin Direcţia Silvică Hunedoara, care a sesizat un posibil comportament anticoncurenţial al Companiilor Safety Security şi Spartan Pază Şi Protecţie în cadrul procedurii de achiziţie publică având ca obiect ‘Contractul de prestări servicii de pază – D.S. Hunedoara 2017’. Autoritatea de Concurenţă suspectează că cele două companii Safety Security şi Spartan Pază şi Protecţie şi-ar fi coordonat comportamentul printr-un schimb de informaţiisensibile din punct de vedere comercial, în vederea eliminării concurenţei în cadrul procedurii de achiziţie publicăorganizată de RNP – Romsilva RA, prin Direcţia Silvică Hunedoara”, arată Consiliul Concurenței.

În cadrul acestei investigaţii, în luna decembrie 2017, Consiliul Concurenţei a efectuat inspecţii inopinate la sediul celor două companii, precum şi la sediul altor societăţi implicate în procedura de achiziţie publică, iar documentele ridicate în cadrul inspecţiilor se află în analiza Consiliului Concurenţei, în cadrul procedurii specifice de investigaţie.

Inspecţiile inopinate constituie o etapă preliminară a investigaţiei, iar efectuarea lor nu reprezintă o antepronunţare a Consiliului Concurenţei în ceea ce priveşte existenţa unei încălcări a Legii concurenţei”, mai spun oficialii Consiliului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri