A treia amânare la Pasajul Piața Sudului

Data publicării:
piata sudului pasaj lucrari bucuresti

Pasajul subteran de la Piaţa Sudului rămâne coşmarul pietonilor şi şoferilor bucureşteni. De trei ani, în zonă se circulă greu. Anunţată pentru luna aceasta, inaugurarea se amână pentru a treia oară. Şantierul mai are doar câţiva muncitori şi nimeni nu pare să ştie când se vor încheia lucrările. Constructorii şi oficialii municipalităţii refuză să dea declaraţii.

Orele de vârf strâng în jurul şantierului de la Piaţa Sudului mii de şoferi nevoiţi să piardă timp şi să îndure disconfortul ambuteiajelor.

„Plătim degeaba şi nu beneficiem de nimic. Peste 50 de ani cred că va fi gata”, a spus un șofer. 

Pasajul subteran, care va avea 360 de metri lungime, ar fi trebui să reducă timpul de traversare a zonei de la 17 la doar 3 minute.

„Lumea ne ceartă pe noi că nu suntem în stare să circulăm. Dar nu se poate din cauza blocajului. Nu ştiu când s-o termina. Poate anul ăsta, anul viitor”, a spus un șofer de RATB.

Dacă tunelul a fost terminat cu greu, multe dintre intrările pietonale subterane sunt nesecurizate. Prin micile pasaje poate coborî oricine.

Lucrările au început în august 2014, iar pasajul trebuia terminat până pe 31 decembrie 2015. Din cauza unor cabluri descoperite în subteran, a fost stabilit un al doilea termen - iunie 2016. Nu a fost gata, aşa că noul edil a promis un al treilea - martie 2017. Cum nici acum nu se poate tăia panglica, data inaugurării va fi din nou amânată, cel mai probabil pentru luna mai, cu o întârziere totală de un an si cinci luni.

Reprezentanţii asocierii Astaldi - Romconstruct au refuzat să discute cu reporterii Digi24. La fel au procedat şi oficialii primăriei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri