Craterul apărut pe o șosea intens circulată din România. De ce s-a surpat drumul

Data actualizării: Data publicării:
drum surpat

La doar o zi după ce Digi24 Oradea a prezentat situația de pe DN1C, unde şoseaua s-a surpat pe mai multe porţiuni în Pasul Mesteacăn, apar și primele reacții.

În această dimineață, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Narcis Neaga, se află în vizită în zonă. În paralel, s-a luat legătura cu constructorul, o firmă spaniolă, care și-a asumat reparațiile.

"În această dimineață, directorul general al CNAIR, Narcis Neaga, se află acolo, la Cluj. A discutat deja cu constructorul, cu FCC, care a lucrat pe acest segment de drum. Drumul a fost finalizat în 2017, adică anul trecut, și se află în perioadă de garanție.

În urma discuțiilor, constructorul și-a asumat ca săptămâna viitoare să prezinte un proiect tehnic, iar peste încă o săptămână să înceapă lucrările acolo. Noi, în paralel, pentru a evita o tergiversare inutilă, în cazul în care constructorul ar fi refuzat, am întocmit și acel proces de calamitate, proces verbal de calamitate și am solicitat bani de la Guvern urmând ca, ulterior, în cazul în care constructorul refuză, să tragem acești bani din garanția de bună execuție", a declarat Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR.

Lucrările la DN1C, între Baia Mare și Dej, au fost finalizate anul trecut, însă recepția finală nu a fost făcută. Mai mult, sectorul de drum se află în garanție. Valoarea estimată pentru reparații, pe cele 4 porțiuni în care a cedat terasamentul, se ridică la 12 milioane de lei.

Reporter: Izabela Jurasko
Operator: Kristian Kosa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri