EXPERIMENT Digi24. În aprilie, trenul cu ministrul Cuc a ajuns cu 6 minute mai devreme. Azi, situaţia a fost cu totul diferită

Data publicării:
tren cuc

Drumul cu maşina în România este o provocare din cauza şoselelor proaste, dar nici nici mersul cu trenul nu este alternativă. Sunt mii de restricții de viteză, liniile sunt foarte vechi, garniturile la fel, iar timpii de asteptare s-au dublat de-a lungul anilor. Jurnaliştii Digi24 au călătorit astăzi cu trenul pe mai multe rute. Cristi Popa a mers de la Bucureşti la Constanţa. A ajuns la destinaţie cu un sfert de oră întârziere şi după o călătorie cu peripeţii.

Şi ministrul Transporturilor a testat călătoria cu trenul. A ales însă un tronson reabilitat: Bucureşti-Constanţa, unde nu sunt probleme, de obicei. A făcut gestul, la scurt timp după ce şi-a preluat mandatul de ministru. Trenul cu Răzvan Cuc la bord a ajuns cu 6 minute mai repede.

Acelaşi traseu l-a parcurs azi şi colegul nostru, Cristi Popa. A ajuns insa la destinaţie cu un sfert de oră întârziere

Explicaţia: au fost aşteptaţi alţi călători care veneau din alte colţuri ale ţării şi aveau şi ei bilete pentru a ajunge cu trenul pe litoral.

„Ce să păţim, venim de la Petroşani cu o întârziere nici nu anunţă, ne anunţă că are o întârziere de 130 şi în final a avut 200. Nici nu anunţă, stăm ca proştii pe peron.

Ne duce de la linia 3 la linia 9, alergând. E inuman, nu se poate aşa ceva! Şi mai avem şi locurile suprapuse.

Nici nu te miri că nu mai merge CFR, că o să renunţe toată lumea până la urmă la CFR.”

O plimbare prin tren, alte probleme... Un cuplu a ajuns în această garnitură după ce a aflat că trenul la care îşi cumpăraseră bilete - singurul care opreşte la Cernavodă - circulă doar din trei în trei zile.

Plus alte momente bizare. Mai devreme trenul a oprit la Cernavodă, deşi nu era o staţie planificată.

Trenul a plecat din Bucureşti cu întârziere de 15 minute. A ajuns la Constanţa. S-a menţinut aceeaşi întârziere de 15 minute pe care a avut-o încă de a plecarea din Bucureşti.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri