Lanț uman în Iași pentru autostradă în Moldova

Data actualizării: Data publicării:
flo-080

Formă de protest inedită la Iaşi. Circa 1.000 de oameni s-au adunat în centrul oraşului şi au format un lanţ uman. Vor să atragă astfel atenţia autorităţilor de necesitatea construirii autostrăzii Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş.

Conform proiectului, autostrada ar urma să se întindă pe o lungime de 320 de kilometri, iar costurile estimate în Masterplanul de Transport se ridică la 4 miliarde de Euro. Până acum, însă, nu au fost stabilite sursele de finanţare.

Manifestarea a fost organizat de două asociaţii care militează pentru construcţia autostrăzii Iaşi - Târgu Mureş. Printre participanți s-au aflat şi primarul Mihai Chirica şi parlamentari PSD, PNL, PMP şi USR. Ei au format un lanţ uman pe pietonalul Ştefan cel Mare pe o lungime de câteva sute de metri şi au cântat imnul naţional.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Oamenii spun că fără această autostradă, dezvoltarea economică a regiunii de nord-est a României este îngreunată de la un an la altul.

Pe un panou instalat pe pietonalul Ştefan cel Mare, oamenii au scris mesaje precum „Moldova e în Europa şi vrea autostradă”, „Pe lângă autostradă vrem şi tren de mare viteză”, „Autostrada Unirii pentru toţi”.

Surse: Digi24, News.ro

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri