Noi rute anunțate de companiile aeriane low-cost

Data publicării:
avion

Ofensiva companiilor aeriene low-cost continuă şi anul acesta. De exemplu, la vară se va putea ajunge cu avionul pe litoral, la preţuri care încep de la 90 de lei. Spre noi destinaţii se va ajunge şi din Capitală, Cluj, Iaşi şi chiar din Craiova. În timp ce companiile low-cost cuceresc România, şefii TAROM spun că deocamdată nu au în plan zboruri către noi destinaţii.

Şapte noi rute au fost anunţate pentru acest an numai de pe Aeroportul Otopeni.

Avioanele Blue Air zboară deja din ianuarie spre Tel Aviv, iar din iunie vor decola şi spre Bordeaux, Copenhaga, Helsinki și Oslo. Palermo şi Lamezia Terme sunt două noi destinaţii din Italia unde ajung de luna acesta aeronavele Wizz Air şi Ryanair.

Iar din mai, cine visează la plajele din Croaţia va putea lua avionul din Bucureşti spre Zagreb, iar de acolo spre 4 staţiuni de la Marea Adriatică.

Operatorii low-cost deschid rute noi şi de pe aeroporturile din ţară.

De pe 27 aprilie din Constanța se va putea zbura direct spre 2 mari capitale europene: Roma și Paris. Iar din iunie vor fi zboruri directe și spre Iași, Timișoara, Cluj Napoca și Oradea. Dar şi spre Bruxelles şi Milano.

„În anul 2016, aeroportul a înregistrat o creștere de pasageri pe partea comercială, respectiv 99.645 de pasageri,” precizează Elena Vîță, purtător de cuvânt Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu.

Cu aproape 27% mai mulţi decât în 2015, o performanţă care va fi depăşită anul acesta, cred reprezentanţii aeroportului.

Blue Air introduce rute noi şi din Cluj-Napoca, Iaşi şi Oradea. Giganţii Wizz Air şi Ryanair pe de altă parte, îşi consolidează poziţia în Craiova şi Oradea, pe care le vor lega de Paris, Veneţia, Barcelona şi Milano.

De această expansiune agresivă profită pasagerii care pot călători spre mai multe destinaţii la preţuri mici. De exemplu, de la Constanţa la Oradea zborul va dura o oră, iar preţul unui bilet de avion porneşte de la 91 de lei. Cu trenul nu există o legătură directă, iar cu maşina drumul ar dura 10 ore.

TAROM nu are deocamdată în plan deschiderea de noi rute. Cu 2,4 milioane de pasageri transportaţi anul trecut, compania aeriană ocupă locul 3 în clasamentul operatorilor din ţara noastră, după Wizz Air şi Blue Air.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri