Peste 3.200 de kilometri de drumuri naţionale cu cratere și denivelări

Data actualizării: Data publicării:
drum

Peste 3.200 de kilometri de drumuri naţionale au probleme. Șoferii fac slalomuri să evite craterele sau denivelările de pe şosea. Calculul l-a făcut chiar şeful Companiei de Infrastructură. Potrivit acestuia, în bugetul companiei sunt prevăzute 860 de milioane de lei pentru astuparea gropilor şi pentru lucrări de întreţinere a şoselelor, bani mai puţini decât ar fi nevoie. Alte sume ar putea veni la rectificare. Tot în redistribuirea banilor din vară îşi pune speranţele şi şeful CFR SA, care are anul acesta doar jumătate din suma necesară pentru a face reparaţiile capitale de care are nevoie calea ferată. În prezent, trenurile circulă cu frâna trasă în 300 de zone.

Ştefan Ioniţă, directorul general al CNAIR: În acest an avem prevăzută o sumă de 860 de milioane de lei, ce va putea fi suplimentată în cursul anului şi dacă rectificarea bugetară va putea permite acest lucru. La rectificare pentru drumurile naţionale o să cerem cât mai mult. Dacă putem să dublăm suma, ar fi ideal. Întotdeauna ies în evidenţă acele sectoare de drum naţionale, secundare, care au un nivel de viabilitate necorespunzător. Aici vorbesc undeva la 19% din 17.000 de kilometri de drumuri naţionale pe care noi îi avem în exploatare.

Marius Chiper, directorul general al CFR SA: Sigur vom merge la rectificare şi vom mai solicita nişte fonduri pentru a continua programul de reparaţii capitale. Avem 90 de milioane de lei alocat în bugetul de anul acesta şi, în opinia mea, ne-ar trebui 150 de milioane.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri