Podul Ciurel, început acum 9 ani, greu de terminat. Ce se observă din filmările cu drona

Data publicării:
podul ciurel

Un proiect mult aşteptat de bucureşteni - Pasajul Ciurel, care ar urma să faciliteze ieşirea şoferilor spre A1, pare că nu va fi gata prea curând. Experţii de la Pro Infrastructură au filmat cu drona stadiul lucrărilor şi au făcut o comparaţie între aprilie 2018 şi aprilie 2019. Diferenţele nu sunt mari. Asta deşi contractul pentru acest proiect a fost semnat în 2007, iar lucrările au început în urmă cu 9 ani...

Din imaginile filmate cu drona în urmă cu un an, se observă că lucrările la Nodul Rutier Virtuţii nu au avansat prea mult.

Ionuţ Ciurea, de la Asociaţia Pro Infrastructura: „În ritmul actual nu o să fie gata nici în 2019, dacă nu se schimbă ceva radical, nu o să circulăm nici în acest an. E nevoie de multe lucruri, dar în principal vorbim de expropieri şi relocările de utilităţi, iar banii au fost foarte puţini încă de la început”.

Lucrările începute în 2010 trebuiau să fie gata trei ani mai târziu, dar au fost blocate din cauza unor probleme juridice, iar după ce au fost deblocate, municipalitatea a promis că la sfârşitul aului 2017, Podul Ciurel va fi gata. Între timp, termenul a fost amânat.

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei: „Când l-am preluat în 2016, era făcut doar 16 %. S-au făcut eforturi pentru recuperarea întârzierilor cu siguranţă, până la finalul anului viitor, acest obiectiv foarte important va fi finalizat”.

În proiect este prevăzut şi un drum de 8 kilometri spre A1, la care lucrările încă nu au început.

Ionuţ Ciurea, de la Asociaţia Pro Infrastructura: „Circulăm din păcate doar între Splai şi Virtuţii, pentru că acest nod face parte dintr-un proiect mai mare, un bulevard de 8 km care ar trebui să conecteze zona Splai - Virtuţii de A1. Iar despre această continuare încă nu avem o decizie clară a primăriei”.

Autorizaţia de construire a fost atacată în instanţă imediat după ce au început lucrările de proprietarul unei case din zonă. De doi ori, a avut câştig de cauză, iar a 3-a oară Curtea de Apel a decis să fie reluate lucrările.

Mihai Daneş, proprietar: „Am rămas sub pod, cu o investiţie care nu mai are valoare. Dacă vreau să vând, nu mai cumpără nimeni o casă sub pod. Dumneavoastră aţi cumpăra? Nu. Nici eu...”

În bugetul Primăriei, care este acum în dezbatere publică, s-a propus suma de 11 milioane de euro pentru finalizarea lucrărilor la Podul Ciurel.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri