Protest inedit. A fost „construit” primul metru al autostrăzii Pitești-Sibiu

Data actualizării: Data publicării:
protest autostrada

Un nou apel pentru autostrăzi. Zeci de oameni s-au strâns în centrul Sibiului şi au cerut construirea mai repede a autostrăzii Pitești-Sibiu. Preț de două ore au scandat împreună şi au desenat, în mod simbolic și primul metru din autostrada care ar trebui să lege cele două oraşe.

În zona centrală a Sibiului, în jur de 50 de oameni din trei județe diferite s-au strâns pentru a-și spune doleanța. Vor autostradă de la Sibiu la Pitești.

-De la Pitești, am venit la Sibiu să construim primul metru din această autostradă, în mod simbolic, repet. Și o să întindem prima dată panoul care indică locația acestei autostrăzi.

După construirea primului metru de autostardă a urmat inaugurarea:

-Avem un reprezentant din Sibiu, un reprezentant din Vâlcea și un reprezentant din Pitești. Cu toții vom tăia în același timp panglica pentru primul metru de autostradă Pitești- Sibiu.

-Este ceva foarte necesar pentru toată această zonă. Traficul este pe Valea Oltului foarte aglomerat. Nu se mai poate circula.

-Eu cred că, în primul rând, victimele pe șoselele noastre se datorează infrastructurii și abia apoi poate a vitezei. Vă dați seama, dimineața îmi fac o rugăciune și zic: Doamne ajută să ajung cu bine. Deci este incalificabil așa ceva.

-Să-și facă treaba. Au promis nu? Au promis autostrăzi, au promis spitale.

Mihai Stănică, organizatorul protestului: E momentul să înceapă construcția acestei autostrăzi, ne-o dorim cu toții, este necesară, este nevoie de ea din toate punctele de vedere. Credem noi că aici s-a oprit Europa și vrem ca de aici în colo să continue până la București și mai departe.

Protestul din Piața Unirii a durat aproximativ două ore. Piteștenii și vâlcenii s-au întors înapoi spre case, pe Valea Oltului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri