Rise Project: TelDrum, două miliarde de lei de la stat

Data publicării:
170328_ICCJ_DRAGNEA_03_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea

Ancheta Rise Project a continuat cu un nou episod. Jurnaliștii susțin că dezvăluie afacerile necurate din jurul președintelui PSD Liviu Dragnea. Ancheta pune la îndoială modul în care două miliarde de lei au ajuns din bugetul statului la compania Tel Drum, și mai apoi la apropiații lui Liviu Dragnea. Acesta nu a răspuns solicitării Digi24 de a comenta afirmaţiile jurnaliştilor. Iar fostul deputat PSD Adrian Simionescu, a cărui firmă a încheiat contracte cu Tel Drum susține că este și a fost... doar un negustor.

Jurnaliștii de la Rise Project susțin că în ultimii 10 ani, Tel Drum a luat două miliarde de lei din contracte cu statul, adică 80% din încasările totale ale companiei de drumuri.

Rise Project scrie că 330 milioane de lei au venit de la Compania de Drumuri Naţionale, aproape 244 de milioane de la Consiliul Județean Teleorman, şi aproape nouă milioane de la primăria din Alexandria. Perfect legal, susţine edilul.

Victor Drăgușin, primarul Alexandriei: Toate au fost făcute, vă asigur, cu licitație în sistemul electronic. Am trimis dubițe de documentație la DNA și ne-au fost returnate. Tel Drum este o firmă din Teleorman și este specializată pe drumuri. Păi dumneavoastră credeți că la vreo licitație putea să ofere un preț mai mic o firmă din Moldova sau din Ardeal?

Rise Project face o listă cu apropiații lui Liviu Dragnea. Printre ei, Adrian Simionescu, fost deputat PSD. Potrivit anchetei Rise, acesta ar fi încasat de la Tel Drum peste 19 milioane de lei, iar Marian Fișcuci prin altă firmă a încasat alte 28 de milioane de lei. Ambele societăţi sunt investigate de procurorii anti-corupţie pentru o schemă de evaziune.

Adrian Simionescu, fost deputat PSD: Am fost parlamentar, m-am retras, am văzut că nu e de mine Parlamentul, eu sunt negustor din '94 pe aceeași firmă, una singură am, alta n-am.
Reporter: Relația pe care ați avut-o cu Liviu Dragnea, cu Tel Drum v-a ajutat în cariera de business?
Adrian Simionescu, fost deputat PSD: Nu e nici o treabă, eu nu am discutat cu Liviu Dragnea despre aceste probleme niciodată. Niciodată că nu am avut despre ce. Prețul hotărăște clientul pentru furnizor, prețul. Nici nu discut în parametrii ăștia și nu de un an, doi, de niciodată.

Social democrații susțin că ancheta celor de la Rise Project nu prezintă destule dovezi.

Șerban Nicolae, senator PSD: Nu îmi era deloc clar, la prima investigație, cea de care s-a vorbit în legătură cu relația asta, Liviu Dragnea-Brazilia. Dar să continue, la urma urmei cineva, bănuiesc e dispus să finanțeze o asemenea investigație.

Eugen Teodorovici, senator PSD: Când suntem în funcții sau în anumite poziții toți își aduc aminte de noi, toți își aduc aminte de evenimente, de fapte, de fel de fel de activități și încearcă să le aducă la lumină. Fără dovezi concrete sunt doar niște speculații care se fac vizavi de orice politician.

Cei de la Rise Project au scris și că fiul lui Liviu Dragnea și-a modificat mașina pe banii firmei Tel Drum. Factura finală a ajuns la 78 de mii de euro. Banii au fost plătiți către cinci firme de tuning auto. Dragnea junior ar fi implicat în afaceri cu administratorul Tel Drum, Petre Pitiș, care nu a putut fi contactat ca să comenteze aceste afirmaţii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri