Scandal în jurul unor guri de canal rămase sub nivelul asfaltului. Responsabilii își pasează vina

Data publicării:
canale

Scandal din cauza gurilor de canal la Târgu Jiu! Primăria vrea să amendeze societatea care administrează canalizarea cu câte 1.000 de lei pentru fiecare capac care nu este la nivelul şoselei. Plângerile au venit de la şoferii revoltaţi că-şi strică maşinile din cauza gropilor. Responsabilii aruncă vina de la unul la altul.

Pe lângă gropile tradiţionale, gurile de canal rămase mult sub nivelul asfaltului îi exasperează pe cei care au drum prin Târgu Jiu.

Diana Speretoiu, jurnalist Digi24: Numai într-o intersecţie sunt patru capace de canalizare care trebuie aduse la nivelul asfaltului. Societatea care le administrează a primit termen de 30 de zile pentru a se conforma. În caz contrar, riscă amendă în valoare de 1.000 de lei pentru fiecare gură de canal

Autorităţile au numărat deocamdată gurile de canal care au nevoie urgent de intervenţie. Sunt 367 în tot oraşul. 500 de lei costă reparaţia fiecăreia.

Bărbat: Ne stricăm maşinile. Uitaţi-vă la căile ferate inclusiv, sau mergeţi mai încolo, pe drum, să vedeţi. E prăpăd. Nu se poate aşa ceva

Femeie: S-a întâmplat de multe ori să dăm cu maşinile. Ele se strică.

Bărbat: În partea asta, sunt trei sau patru gropi în care îţi rupi maşina. De-abia ieşi. Mereu troncăne şi deranjează şi noaptea şi ziua.

Marcel Romanescu, primarul oraşului Târgu Jiu: Sunt foarte multe plângeri la Primăria Târgu Jiu, unele pe care le primesc în teren, altele pe care le primim la Telefonul cetăţeanului. Foarte, foarte multe plângeri.

Poliţiştii locali promit că vor amenda societăţile care nu îşi fac treaba

Alexandra Petriţa, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Târgu Jiu: Au fost înaintate adrese celor trei deţinători de reţele editare subterane pentru ridicarea la cote a tuturor echipamentelor tehnico-edilitare.

Reprezentanţii firmei care administrează sistemul de apă şi canalizare dau vina pe Primărie.

Traian Pătrăşcoiu, directorul Aparegio Gorj: Dacă este partea de structură, din beton, nu aparţine Aparegio, ci doar capacul de canal, atât. Celelalte trebuie inventariate, date la primărie, primăria finanţează şi ridică la cotă oricine. Noi nu avem în obiectul de activitate să ridicăm noi.

Cristian Toader Pasti, directorul ADIA Gorj: Când se încheie un proiect, gurile de canal sunt la o cotă stabilită de proiect. După aceea, dacă tu vii şi asfaltezi în continuu, se produc nişte sincope.

Primăria promite că va rezolva problema gurilor de canal cu bani din bugetul local. Ameninţă, însă firmele, că îşi va recupera banii în instanţă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri