Trenul aeroport-gară s-a blocat în instanță. Ion Țiriac este printre contestatari

Data publicării:
lucrari tren aeroport gara

Trenul care ar urma să lege Gara de Nord de Aeroportul Otopeni s-a blocat în instanță. Printre cei care au contestat proiectul asumat în perspectiva meciurilor de la Campionatul European de Fotbal, organizate de România, se numără și omul de afaceri Ion Țiriac.

Curtea de Apel București a decis încetarea de îndată a lucrărilor. Hotărârea, chiar dacă nu e definitivă, e executorie, adică trebuie pusă în aplicare. Ceea ce nu s-a întâmplat: șantierul de lângă DN1 e plin de muncitori.

Maria Moiș, jurnalist Digi24: Trenul ar urma să treacă peste acești piloni din beton aflați deja în construcție, ar traversa Drumul Național 1 ca să ajungă apoi în aeroport prin terminalul plecări.

Judecătorii au dat câștig de cauză reprezentanților unui hotel din zonă și proprietarei unei case din Otopeni.

Roxana Mărişoiu, proprietar: Avem dreptul la un mediu sănătos. Nu știu cine ar putea vreodată să trăiască cu un tren in curte? Trenul va trece practic la nivelul superior al casei mele, practic la nivelul dormitoarelor unde dormim. Ne simțim în pericol, dacă trenul acela va deraia încontro se va duce? tre case?!

Și Ion Țiriac s-a plâns că trenul care duce spre Otopeni îi dăunează afacerii. Omul de afaceri spune că patinoarul pe care îl deține în zonă și prin spatele căruia urmează să treacă trenul nu va mai putea funcționa la nivel optim și ar urma să fie închis.

Mircea Apostol, managerul patinoarului: Avem un aflux de 300-400-500 de persoane pe zi care vin se antreneze, care vin să practice patinaj de agrement, artistic.

Cererea lui Ion Țiriac, care a mai argumentat că și proiectul Academiei de Tenis e în pericol tot din cauza pasarelei CFR, nu a fost însă admisă de instanță.

Ministrul demis al Transporturilor, Răzvan Cuc, a anunțat că instituția va contesta decizia Curții de Apel București.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri