UDMR critică modificările aduse Codului Fiscal

Data publicării:
kelemen hunor - fb 2

UDMR critică modificările aduse de Guvernul Tudose Codului Fiscal. Într-un interviu acordat RFI, liderul formaţiunii politice, Kelemen Hunor, vorbeşte despre nevoia de stabilitate şi predictibilitate în mediul de afaceri. Iar acest lucru nu se poate întâmpla dacă Guvernul modifică la fiecare jumătate de an Codul Fiscal, este de părere şeful UDMR. Kelemen Hunor nu e este de acord nici cu naţionalizarea pilonului II de pensii.

Se pot găsi soluții dacă există un deficit bugetar și se poate umbla și la accize și la impozit, dar nu de la o zi la alta și nu fără argumente. Zona de business are nevoie de predictibilitate, are nevoie de stabilitate. Dacă noi din șase în șase luni sau de trei ori pe an schimbăm câte ceva la TVA, la accize, la alte impozite cine plătește: angajatul, angajatorul? Nu facem bine economiei și vom pierde acea credibilitate care în acest moment există”, a spus Kelemen Hunor.

Legat de pilonul II, nu aș susține o naționalizare, dar se pot găsi multe scheme financiare prin care într-o eventualitate, dacă la sistemul de pensii avem un deficit mare, să echilibrăm pe termen scurt”, a adăugat el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri