Continuă coşmarul românilor blocaţi în Grecia, pe insula Samothraki. Feribotul va aduce pe continent doar oamenii, nu şi maşinile

Data publicării:
feribot grecia

Continuă coșmarul turiștilor, printre care și români, blocați pe insula grecească Samothraki, din nordul Greciei, din cauză că s-a defectat feribotul. Autoritățile au anunțat că astăzi vor fi reluate cursele, dar doar pentru pasageri. Asta în condițiile în care mulți dintre turiști au venit cu mașinile personale în vacanță.

Turiștii blocați pe insula Samothraki, din nordul Greciei, printre care și sute de români, au ajuns la capătul răbdării după câteva zile de așteptare a feriboturilor. Dorm și mănâncă pe unde apucă, însă refuză să părăsească portul și să plece pe insulă pentru a căuta un loc unde să se cazeze, din cauză că-și vor pierde rândul la transport.

Dar, veștile nu sunt bune, feriboturile care vor fi trimise vor transporta pe continent doar oamenii, nu și mașinile.

Elena Luiza Mihalachi, turistă blocată în Grecia: „Nu avem cum să ajungem în România, noi ajungem pe continent și apoi ce facem? Nu avem 500 de euro să dăm la avioane, să ajungem în București. Nu avem ce face pur și simplu. Mâncarea din supermarket se împuținează, este o criză locală si nu mai e mâncare. Situația este cât de poate de serioasă. fără să dramatizez, noi ne-am păstrat calmul, nu murim, suntem în viață, dar totuși este o situație serioasă”.

Problemele au început acum o săptămână, când feribotul Saos 2 s-a stricat. Singura legătură cu restul continentului a rămas un vapor care putea transporta doar pasageri, nu și mașini. Vineri, autoritățile elene au anunțat că au găsit o altă navă, Azores Express, care poate transporta și vehicule și care urma să înceapă activitatea de sâmbătă. Dar la prima cursă nu a putut ajunge la destinație din cauza vremii, iar apoi s-a defectat.

Editare Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri