Erdogan, nou atac la adresa cancelarului Merkel

Data publicării:
NATO Holds Warsaw Summit
Foto: Guliver/GettyImages

A acuzat-o pe Angela Merkel de practici naziste, iar acum susţine că şeful guvernului de la Berlin sprijină terorismul. E vorba de preşedintele turc Recep Erdogan, care a lansat un nou atac dur la adresa Germaniei. Este cea mai recentă ieşire nervoasă a lui Erdogan, care vine în contextul în care, la finalul lunii viitoare, în Germania sunt alegeri parlamentare, iar Angela Merkel vrea un nou post de cancelar.

Erdogan este deranjat că Berlinul refuză să-i predea pe unii dintre presupușii organizatori ai puciului eşuat de anul trecut. 

„Germania îi sprijină pe terorişti. Le-am trimis dosare. I-am trimis lui Merkel 4.500 de dosare, dar nu am primit niciun răspuns pentru niciunul dintre ele. Dar atunci când un terorist e arestat sau reţinut aici, ei (n.r. - germanii) ne spun să trimitem înapoi acea persoană. Prin urmare, ei îşi permit să nu ne trimită teroriştii aflaţi la ei, dar îi cer pe cei de la noi”, a acuzat președintele Turciei.

Recep Erdogan a criticat de mai multe ori Berlinul în ultimele luni. Printre altele, este nemulţumit că germanii au interzis unor miniştri turci să participe la mitinguri electorale în această ţară. A urmat un întreg război al declaraţiilor, concretizat luna trecută prin retragerea trupelor germane de la baza militară a NATO de la Incirlik.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri