FOTO VIDEO. Imaginile durerii din Sri Lanka. Momentul exploziei unei bombe la biserică

Data actualizării: Data publicării:
atentate Sri Lanka - sursa Twitter Ashwin Hemmathagama (2)
Sursa: Twitter-Ashwin-Hemmathagama

Imagini greu de privit din Sri Lanka, 215 morţi, 450 de răniţi după opt explozii produse în biserici şi hoteluri. Chiar in dimineata primei zile de Pasti pentru catolici.

Printre victime, zeci de străini, 35 şi-au pierdut viaţa.

atentate Sri Lanka - sursa Twitter Ashwin Hemmathagama (2)
atentate Sri Lanka - sursa Twitter Ashwin Hemmathagama (2)

Opt copii din România sunt în siguranţă, într-o cazarmă.

„Din fericire, în momentul acesta, nu există nicio informație că vreun român ar fi fost implicat în aceste atentate, nici rănit, nici decedat. Există o preocupare, având în vedere că aceste acţiuni teroriste ar fi continuat, au mai fost asemenea incidente la grădina zoologică, în alte zone comerciale cu foarte mulţi oameni, există preocupări cum vor evolua aceste atentate teroriste care în mod evident au fost planificate. Din fericire, nu există o biserică ortodoxă în care s-ar fi putut aduna români. Am luat legătura cu mai multe persoane, ne-au sunat, din legături şi discuţii am înţeles că nu au fost afectaţi până acum de atentatele teroriste,” a declarat Teodor Meleșcanu, la Digi24.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Pe rețelele de socializare au apărut clipuri în care se poate vedea cum explodează una din bombe, la biserica Colombo.

Scenele au fost surprinse de o cameră aflată la bordul unei mașini.

Bilanţul exploziilor la hoteluri şi biserici din Sri Lanka a crescut la 215 de morţi şi peste 400 de răniţi, au anunţat surse medicale, precizând că numărul victimelor este în continuă creştere. 

Guvernul din Sri Lanka a decretat duminică blocarea temporară a reţelelor de socializare pentru a împiedica difuzarea de informaţii incorecte şi false cu privire la valul de atentate care a lovit insula, provocând moartea a cel puţin 200 de persoane.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, duminică, condoleanţe tuturor celor afectaţi de atacurle din Sri Lanka şi a afirmat că ” trebuie să susţinem libertatea religiei şi a credinţei”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri