Alibaba copiază în detaliu strategiile Amazon

Data actualizării: Data publicării:
China-Based Internet Company Alibaba Debuts On New York Stock Exchange
Jack Ma, fondatorul grupului Alibaba. Foto: Getty Images / Andrew Burton

Alibaba copiază în detaliu strategiile Amazon. Gigantul chinez al internetului se extinde agresiv în comerţul clasic, cu magazine fizice.

Alibaba va prelua pentru 2,4 miliarde de euro un pachet de aproape 36,2% din acţiunile Sun Art Retail Group, cel mai mare lanţ de hipermarketuri din China. E o reţea unde Auchan deţine mai bine de o treime din acţiuni. De fapt are un pachet similar ca putere de vot cu cel abia preluat de Alibaba, însă cu 0,02% mai mare. Iar diferenţa asta a fost intens negociată pentru ca grupul francez să aibă participaţia superioară.

Alibaba se extinde puternic în zona comerţului clasic, extinderea în zona rurală sau peste graniţă deoarecere în China, vânzările online în mediul urban par să fi ajuns la plafonare.

Alibaba a investit în ultimii doi ani 9,3 miliarde de dolari în reţele clasice de magazine, inclusiv magazine concept şi cafenele.

Grupul chinez al lui Jack Ma are o valoare de piaţă de 474 de miliarde de dolari. Amazon are o capitalizare de 548 de miliarde de dolari. Numai în acest an a crescut cu 51%. Un raport al Morgan Stanley prognozează că în decurs de un an valoarea Amazon ar putea să atingă 1.000 de miliarde.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri