Amenințările lui Donald Trump la adresa Uniunii Europene

Data actualizării: Data publicării:
President Trump Holds News Conference In East Room Of White House
WASHINGTON, DC - FEBRUARY 16: U.S. President Donald Trump calls on a reporter during a news conference announcing Alexander Acosta as the new Labor Secretary nominee in the East Room at the White House on February 16, 2017 in Washington, DC. The announcement comes a day after Andrew Puzder withdrew his nomination. (Photo by Mario Tama/Getty Images)

Donald Trump ameninţă Uniunea Europeană. Preşedintele american îi acuză pe oficialii de la Bruxelles că tratează Statele Unite foarte nedrept în relaţiile comerciale. Este motivul pentru care a avertizat Uniunea Europeană că ar trebui să se aştepte în curând la măsuri restrictive drastice pentru acest tratament, precum limitarea exporturilor, reiese dintr-un interviu acordat televiziunii britanice ITV.

Donald Trump a subliniat dificultatea Statelor Unite de a-și exporta produsele în Uniunea Europeană, în timp ce, spune el, europenii trimit produse în America fără taxe sau cu taxe foarte mici. Asta deşi Washingtonul a impus săptămâna trecută taxe de 20% pentru maşinile de spălat rufe importate şi de 30% pentru panourile solare.

Oficialii europeni spun acum că regretă mişcarea din Statele Unite legată de taxele de import şi că sunt pregătiţi să acţioneze rapid în cazul în care administrația Trump va pune barieră exporturilor din Uniunea Europeană.

Pentru noi, politicile comerciale nu se reduc la câştigul unuia, pierderea celuilalt. Nu este vorba despre câştigători şi pierzători. În Uniunea Europeană suntem de părere că comerţul poate şi ar trebui să fie câştig de ambele părţi. De asemenea, credem că din moment ce comerţul trebuie să fie deschis şi corect, trebuie să avem şi reguli. Uniunea Europeană este pregătită să reacţioneze rapid şi corespunzător în cazul în care exporturile noastre sunt afectate de orice măsuri restrictive din Statele Unite”, a spus Margaritis Schinas, purtător de cuvânt al Comisiei Europene.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri