Atac armat într-o universitate din Ohio. 9 răniți

Data actualizării: Data publicării:
pistol tinut in mana

9 persoane au fost rănite într-un atac armat care a avut loc la Universitatea din Columbus, statul Ohio. Atacatorul a fost împuşcat mortal de forţele de ordine, la câteva ore după declanşarea stării de alertă.

ACTUALIZARE. Autorităţile au anunţat că atacatorul din campusul Universităţii din Columbus a fost ucis. Nouă persoane au fost transportate la spitalele din oraş şi una singură dintre acestea ar fi în stare gravă. Starea de alertă a fost ridicată.

Conform autorităţilor, un tânăr a intrat cu maşina pe trotuar, lovind mai multe persoane, apoi a ieşit înarmat cu un cuţit şi i-a atacat pe toţi cei aflaţi în apropiere. Autorul a fost împuşcat mortal de poliţie iar nouă dintre victimele sale au ajuns la spital, între care una în stare gravă. O a zecea a scăpat cu răni minore. Poliţiştii spun că atacatorul era student la Universitatea din Ohio. Avea 18 ani, era originar din Somalia şi avea drept de rezidenţă în Statele Unite. Familia tânărului coopereză cu autorităţile, care încearcă acum să stabilească motivul atacului.


 

Oficial nu se ştie nimic nici despre atacator sau atacatori, nici despre posibile victime. Totuşi, presa locală vorbeşte despre cel puţin opt persoane împuşcate şi transportate la spital. Una dintre ele este în stare critică, potrivit presei locale.

Alte surse vorbesc despre nouă persoane rănite, dintre care una ar fi murit. Informațiile vin însă de la jurnaliștii care au ajuns primii la fața locului și nu au fost confirmate de autorități.

Alerta a fost dată în urmă cu aproximativ o oră, deja campusul a fost încercuit de poliţişti şi agenţi FBI.

Pe contul de Twitter al universității a apărut mesajul: „Atacator în campus. Fugi Ascunde-te Luptă”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Atacatorul s-ar ascunde într-o anexă a universității. Există și relatări despre un al doilea atacator, care ar fi fost deja ucis de poliție, dar această informație nu a fost confirmată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri