Cel mai bogat chinez: Până la 40 de ani încă poți da greș

Data publicării:
China-Based Internet Company Alibaba Debuts On New York Stock Exchange
NEW YORK, NY - SEPTEMBER 19: Founder and Executive Chairman of Alibaba Group Jack Ma (L) attends the company's initial price offering (IPO) at the New York Stock Exchange on September 19, 2014 in New York City. The New York Times reported yesterday that Alibaba had raised $21.8 Billion in their initial public offering so far. (Photo by Andrew Burton/Getty Images)

Jack Ma, cel mai bogat chinez, omul care a fondat compania Alibaba, a vorbit la Forumul Economic de la Davos despre principiile pe care se bazează în viaţa şi care l-au adus unde este acum. Aflat pe locul 23 în topul Forbes, cu o avere de 41 de miliarde de dolari, Jack Ma a dat şi sfaturi celor care doresc să se apuce de afaceri.

Jack Ma, om de afaceri: „Când ai între 30 şi 40 de ani, dacă vrei să faci ceva, fă-o, încă îţi poţi permite să pierzi, să dai greş. Dar când ai între 40 şi 50 de ani, sugestia mea este că ar trebui să faci lucruri la care te pricepi, nu să faci lucruri care par interesante că vrei să încerci ceva nou. Este periculos. Când ai între 50 şi 60 de ani ar trebui să-ţi petreci timpul schimbând şi dezvoltând oameni tineri, următoarea generaţie. Când ai peste 60 de ani trebuie să stai cu nepoţii. În general, majoritatea oamenilor sunt de acord cu acest lucru. La 30 de ani ne programăm următorii 30 de ani, sunt multe provocări, multe lucruri care se întâmplă. Dar cu cunoştinţele noastre, cu puterea fizică este timpul pe care trebuie să-l schimbăm. Dacă vrei să ai succes mâine, e imposibil. Dacă vrei să ai succes un an mai târziu, e imposibil. Dar dacă vrei să câştigi 10 ani mai târziu, atunci ai o şansă, asta e ce cred eu”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri