China s-a aliat cu Rusia împotriva Boeing și Airbus

Data actualizării: Data publicării:
avion china

China loveşte pe la spate în războiul comercial cu Statele Unite. S-a aliat cu Rusia pentru a produce propriile aeronave de pasageri de mare viteză, astfel încât să nu mai depindă de Boiengul american sau de Airbusul european.

Deocamdată a fost realizată doar o machetă, în mărime naturală, după cum se vede în imaginile Reuters, ce au fost prezentate la cel mai mare show aviatic din China, oferind astfel o idee despre eforturile comune ale celor două state de a intra pe o piaţa dominată de Boeing şi Airbus.

Modelul CR929 va avea o lungime de 22 de metri şi o înălţime de 6 metri şi jumătate, ceea ce nu îl face chiar un avion de mari dimensiuni, aşa cum îl prezintă viitorii producători, ci mai degrabă unul de capacitate medie, care ar putea concura cu modelul A320 neo produs de Airbus sau cu Dreamliner-ul de la Boieng, adică celebrul model 737.

China şi Rusia au anunţat încă din 2014 că vor colabora pentru fabricarea unei aeronave, însă paşi importanţi s-au făcut abia 3 ani mai târziu, când cele două state au format o companie comună.

Până acum au o machetă şi solicitări de propuneri pentru motorul şi echipamentele de aterizare ale avionului.

În prezent, China absoarbe între 20 și 25% din livrările de aeronave comerciale în fiecare an, însă compania mixtă spune că aeronava chinezo-rusă ar putea efectua primul zbor în 2023.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri