De ce își retrage Vladimir Putin trupele din Siria. Cristian Pîrvulescu: „Nu mai are bani”

Data publicării:
parvu

Consider că obiectivul trasat Ministerului Apărării și forțelor armate ale Federației Ruse a fost în linii mari îndeplinit și din acest motiv îi ordon ministrului apărării să înceapă de mâine retragerea celei mai mari părți a trupelor noastre din Republica Arabă Siriană”, a declarat Vladimir Putin.

Invitat la „Jurnalul de Seară”, Cristian Pîrvulescu a avansat și alte motive care l-ar fi putut face liderul de la Kremlin să ia o astfel de decizie. „Și-a atins obiectivele sau nu mai are bani să finanțeze campania? Nu mai are bani. Criza din Rusia e destul de importantă”, a spus politologul.

Pe de altă parte, „rușii au învățat ceva din experiența sovieticilor în Afganistan, poate și din experiența americanilor din Irak: au înțeles că nu poți să mizezi doar pe un răspuns militar pentru a lupta împotriva terorismului, că trebuie un răspuns inteligent”, a adăugat Cristian Pîrvulescu.

De ce mii de tineri, inclusiv europeni, aderă la Daesh, de ce aderă la terorism? Nu cumva pentru a combate terorismul trebuie să facem o pedagogie antiteroristă și trebuie să înțelegem care sunt motivele? Și pot serviciile secrete să facă asta? Căci n-au împiedicat acești oameni să devină teroriști. Au fost inutile, au privit lucrurile ca simpli spectatori. Nu înțeleg nici acum ce se întâmplă. Aici este, de fapt, riscul: aceste servicii se complac în niște atitudini securitare. Ascultă tot, urmăresc tot, dar nu prind nimic”, a mai spus politologul. 

Citiți și:

Vladimir Putin a ordonat retragerea trupelor rusești din Siria

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri