Descinderile de la Bruxelles s-au încheiat. Un suspect a murit și trei polițiști au fost răniți 

Data publicării:
politie armata belgia bruxelles 1GettyImages-498445538

Foto: Gulliver/ Getty Images

ACTUALIZARE 20.29: Descinderile de la Bruxelles s-au încheiat. Un suspect a fost omorât în timpul schimburilor de foc, și trei polițiști au fost răniți, conform CNN. 

ACTUALIZARE 20.12:  Un suspect de terorism a fost „neutralizat” de forțele de ordine belgiene, în urma descinderilor din această după-amiază de la Bruxelles. Numărul suspecților vizați de operațiunea antiteroristă nu a fost precizat nici la această oră.

Expertul Europuls Laura Bretea a declarat că a fost vorba despre o percheziție obișnuită în timpul căreia polițiștii au dat peste mai multe persoane înarmate.

 „La fel ca în cazul raidului din ianuarie suspecții au tras înainte ca politisții să intre în clădire, de aceea au fost atâția răniți și unii dintre ei au reușit să fugă. Cartierul din partea pieții este complet blocat acum chiar dacă unul din suspecți a fost neutralizat, pentru că alții doi sunt în fugă”, a precizat Laura Bretea.

Expertul Europuls a precizat că cartierul în care au avut loc descinderile era unul obișnuit „nu neapărat cunoscut pentru o populație de o etnie sau alta”. 

Un cartier din sudul Bruxelles-ului iar în apropierea autostradei de centură, era un moment dificil, trei după-amiaza, în momentul perchezițiilor când mulți copii erau încă în școli, acum copiii sunt însoțiți de polițiști și evacuați”, a spus expertul Europuls.

Laura Bretea a adăugat că polițiștii căutau cunoscuți de-ai suspecților din atentatele de la Paris. 

Raidul urmărea persoane din al doilea cerc, nu erau primii suspecți, ci cunoscuți ai suspecților. O percheziție obișnuită, nu se asteptau să găsească persoane înarmate la acea adresă”, a spus expertul Europuls.


ACTUALIZARE 17.32:Această operaţiune este legată de atentatele din Paris”, a declarat purtătorul de cuvânt al Procuraturii belgiene, potrivit News.ro.

Autorităţile au recomandat rezidenţilor să rămână în locuinţe, iar şcolile primare din apropierea schimbului de focuri au fost închise. De asemenea, străzile din zona în care a avut loc raidul au fost închise. Mai multe elicoptere survolează suburbia Forest, iar forţele de comando au fost desfăşurate în zonă.

Presa belgiană relatează că ar putea să fie vorba de mai mulţi suspecţi armaţi care sunt căutaţi de poliţie.


ACTUALIZARE 17.11: Doi agenți de securitate belgieni ar fi fost răniți în timpul descinderilor. Perchezițiile au loc într-o zonă limitrofă a capitalei belgiene, într-un cartier locuit de cetățeni arabi, potrivit presei franceze și belgiene.

Peste 100 de polițiști au fost mobilizați la acesta descinderi, dar toți polițiștii din Bruxelles sunt în stare de alertă.

Un singur suspect a reușit să scape de poliție și este căutat de forțele de ordine.

Procurorul federal al Belgiei nu confirmă informațiile.


Un poliţist a fost rănit uşor în timpul împușcătorilor. Suspecţii au reuşit să fugă, iar forţele de ordine sunt pe urmele lor. Strada unde au avut loc incidentele a fost închisă, iar în zonă se află aproximativ 20 de maşini de poliţie.  

Suspecții căutați ar avea legătură cu atentatele de la Paris de anul trecut. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri