Manifestanți morți la Seul, după demiterea președintei

Data actualizării: Data publicării:
proteste

Zeci de mii de oameni demonstrează, de câteva ore, pe străzile din Seul. Unii sărbătoresc demiterea preşedintei Coreei de Sud. Alţii vor ca aceasta să rămână în funcţie. Ambele tabere au fost implicate în altecaţii violente cu forţele de ordine care au ridicat baricade în faţa palatului prezidenţial. Doi oameni au murit.

Cel puţin doi manifestanţi sud-coreeni au murit vineri, la mitingurile izbucnite în centrul Seulului după ce Curtea Constituţională a decis demiterea preşedintei Park Geun-hye, a anunţat poliţia locală citată de CNBC.

Alţi doi manifestanţi au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Atât susţinătorii, cât şi criticii lui Park s-au strâns în faţa instanţei, unde circa 20.000 de poliţişti fuseseră desfăşuraţi pentru a evita degenerarea protestelor în violenţe, scrie News.ro.

După anunţarea deciziei istorice a Curţii Constituţionale, urale puternice s-au auzit din rândul manifestanţilor anti-Park, în timp ce susţinătorii acesteia au început să îşi exprime furia.

Aceştia din urmă au cântat imnul naţional şi au scandat că preşedinta ar fi trebui apărată de decizia de demitere. Mai multe persoane au trecut de cordoanele de poliţie, s-au urcat pe maşinile şi autobuzele parcate ca barieră, apoi au folosit scări pentru a trece de pe un autobuz pe altul.

O parte dintre ei au fost luaţi pe sus de ofiţeri şi duşi departe de protest, fără a opune prea multă rezistenţă.

Mulţi dintre susţinătorii lui Park sunt în vârstă de de vârstă mijlocie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri