Drogul rusesc „Krokodil”, care distruge țesuturile consumatorilor, a ajuns și în SUA

Data publicării:
droguri seringa consum mediafax

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Sursa film: YouTube

„Krokodil”, un drog care pur și simplu distruge țesuturile și carnea consumatorilor, a apărut prima dată în Rusia în urmă cu circa zece ani și acum a ajuns în SUA. Drogul este obținut din codeină amestecată cu solvenți industriali. Amestectul este injectat în venă, iar pielea consumatorului poate începe, la un moment dat, să capete o tentă verzuie și putrezește.

Un medic din Arizona a confirmat că s-au înregistrat două cazuri în acest stat, dar a refuzat să spună care este starea pacienților, relatează Fox News.

Drogul are un efect comparabil cu heroina, dar este mult mai ieftin de produs. Primele cazuri s-au înregistrat în Siberia și alte zone din Rusia în 2002, iar consumul s-au extins în întreaga țară în ultimii ani. 

Autoritățile ruse estimau numărul consumatorilor la circa 250.000 iar, potrivit unor informații, între 5.000 și 7.000 de persoane au murit din cauza acestui drog în 2010 și 2011, relatează Ria Novosti.

Șeful Biroului rus antidrog a declarat în ianuarie că s-au înregistrat rezultate foarte bune în combaterea utilizării acestui drog, prin diminuarea prescrierii medicamentelor ce conțin codeină.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri