Extinction Rebellion: Nesupunere civică şi rezistență pașnică, pentru salvarea naturii. Arestări la protestele pentru climă

Data publicării:
extinction rebellion protest arestari
O femeie este arestată la protestul Extinction Rebellion din Sydney Foto: Guliver//Getty Images

Au fost din nou proteste pentru mediu în mai multe ţări. Sute de mii de oameni cer guvernanţilor să protejeze mai bine planeta. Din Australia până în Statele Unite, ecologiștii au blocat drumuri şi au format lanţuri umane. Apelul a venit de la activiștii Extinction Rebellion, o mișcare socio-politică ce își propune să pună nesupunerea civică și rezistența pașnică în slujba salvării naturii.

Protestele pentru mediu vor dura două săptămâni timp în care activiștii vor perturba activitatea din marile orașe pentru a trage un semnal de alarmă în privința schimbărilor climatice. Acțiunea a început în Sydney, Australia, unde mai multe străzi au fost blocate de manifestanți. Polițiștii au intervenit rapid și i-au dus la secții.

Australians Protest Climate Change As Part Of Global Rebellion
Foto: Guliver/Getty Images

În Europa, cea mai mare mobilizare a fost la Londra.Zeci de mii de protestatari au ocupat centrul capitalei Marii Britanii, au blocat străzi, poduri și piețe. Unii dintre ei s-au lipit de asfalt cu lipici ori s-au legat de grilaje din fier, ca să nu fie luați pe sus de polițiști. Chiar și așa, sute de manifestanți au fost arestați.

Australians Protest Climate Change As Part Of Global Rebellion
Foto: Guliver/Getty Images

„Acesta este doar începutul și nu ne vom opri până când nu obținem ce vrem!”, au promis protestatarii.

Și centrul Parisului a fost blocat de activiști pentru mediu.

Dacă vom continua să distrugem, vom distruge ceea ce ne ține în viață și ne vom îndrepta spre pieire”, au arătat participanții la mișcarea de protest.

Manifestații au avut loc în aproape toate marile orașe ale Europei, dar și peste ocean, cu același mesaj.

Aceasta este o urgență climatică!” s-a strigat la New York.

Australians Protest Climate Change As Part Of Global Rebellion
Foto: Guliver/Getty Images

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri