FAZ: Traficanții pregătesc noi rute ale refugiaților către Europa

Data publicării:
refugiati grecia pe mare - GettyImages-497497030
Foto: Gulliver/GettyImages

Publicaţia germană scrie că traficanţii îi vor îmbarca pe imigranţii din aceste oraşe la bordul unor nave de pescuit şi mici vase care transportă marfă şi îi vor duce direct în Italia.

Au fost proteste, duminică, în tabăra de la Idomeni, Grecia. Sute de imigranţi au cerut poliţiştilor să deschidă graniţa şi să-i lase să-şi continue drumul către vestul Europei, mai ales că, spun refugiaţii, sunt trataţi inuman de autorităţile elene. Pe de altă parte, acestea încearcă de aproape două săptămâni să-i convingă să plece din tabăra insalubră şi să se mute în centre de primire.

Răbdarea refugiaţilor care trăiesc de mai multe săptămâni la Idomeni, în condiţii greu de imaginat, a ajuns la limită. Ei au încercat să-şi croiască drum peste graniţă, din Grecia în Macedonia, dar au fost respinşi de forţele de ordine. Totuşi, nu şi-au pierdut speranţa că vor pleca până la urmă către vestul Europei.

„Vom fi aici în fiecare zi, pentru că nu vom renunţa. Vom protesta aici în fiecare zi pentru binele femeilor şi al copiilor. O femeie a născut aici, în tabără şi înainte o alta a făcut acelaşi lucru. Bebeluşul are 12 zile şi trăieşte în condiţii care sunt improprii şi pentru animale. Nu vom accepta acest lucru. Suntem oameni şi avem drepturi. Vom protesta până se va deschide graniţa”, spune un refugiat.

„Oamenii nu ştiu ce le rezervă viitorul. Nicio fiinţă umană nu poate sta o lună şi jumătate în această nesiguranţă, pentru că în mod cert îşi va pierde minţile. Nu există nimeni aici în tabără cu care putem vorbi”, se plânge un alt refugiat.

În tabăra de la Idomeni, corturile au fost inundate de ploaie, refugiaţii nu au acces la apă curentă, iar hrana şi medicamentele nu sunt de ajuns.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri