Fetița de 10 ani a primit dreptul de a face avort. Mama ei cere eliberarea violatorului

Data actualizării: Data publicării:
fetita abuz
Foto: Shutterstock

Caz tulburător în India: o fetiţă de 10 ani cere în justiţie dreptul de a avorta. Copila, violată în repetate rânduri de tatăl vitreg, este deja în a cincea lună de sarcină.

ACTUALIZARE. Fetiței de 10 ani îi va fi permis să facă o întrerupere de sarcină, deși a depășit limita de 20 de săptămâni, până la care este legal în India să se facă avorturi, relatează The Guardian.

Activiștii din India susțin acum implementarea unei măsuri care să exindă perioada legală pentru avorturi la 24 de săptămâni, în cazul victimelor ale violului.

Potrivit The Indian Express, mama fetiței vrea acum ca tatăl vitreg al micuței, cel care a violat-o în repetate rânduri, să fie eliberat. Femeia susține că nu poate avea grijă singură de ceilalți copii ai săi și că viața fetiței sale este deja "distrusă".

"Viața acestei fete e distrusă, dar ce se va întâmpla cu ceilalți copii ai mei? Trebuie să mă gândesc și la viitorul lor", a declarat femeia.

Cazul a atras atenţia tocmai din cauza vârstei fetei. Între timp, tatăl vitreg a fost arestat şi va fi judecat pentru viol.

În ultimele luni, Curtea Supremă din India a primit numeroase petiţii de la victime ale violurilor care cer întreruperea sarcinii şi după cele 20 de săptămani despre care se vorbeşte în lege.

Acum doi ani, instanţa a permis unei fete de 14 ani, victimă a unui viol, să facă avort dincolo de termenul legal.

Aproximativ 40.000 de violuri sunt raportate în fiecare an în India, însă experţii spun că numărul accestora ar fi mult mai mare, dacă victimele ar raporta întotdeauna astfel de abuzuri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri