Galerie foto. Furtuna masivă paralizează nord-estul SUA

Data actualizării: Data publicării:
Massive Winter Storm Brings Snow And Heavy Winds Across Large Swath Of Eastern Seaboard
FOTO: Gulliver/ Getty Images

După ce au fost loviţi de o uriaşă furtună de zăpadă, americanii de pe coasta de Est vor înfrunta temperaturi demne de Polul Nord. Un val de frig, ciclonul-bombă cum îi spun meteorologii, va îngheţa toate statele, din Maine până în Florida. Vor fi chiar şi minus 40 de grade Celsius, iar primele efecte se văd deja. 18 oameni au murit, o sută de mii de locuinţe au rămas fără curent electric, cinci mii de curse aeriene au fost anulate şi sute de şcoli, închise. Aproape 60 de milioane de oameni sunt în calea frigului, 13 milioane dintre ei sub alertă de furtună îngheţată.

Bostonul nu a mai văzut de 40 de ani astfel de inundaţii. Din cauza vântului care a bătut cu 100 de kilometri pe oră, valurile uriaşe au înaintat pe ţărm şi au acoperit străzile şi maşinile. Oamenii au privit uimiţi cum apa îngheaţă, transformând cartiere întregi în patinoare.

Zăpada adusă de această furtună va îngheţa rapid, iar temperaturile scăzute se vor instala. Fiţi pregătiţi, în special în cazul în care rămâneţi fără electricitate”, afirmă Charlie Baker, guvernatorul statului Massachusetts.

Vremea extremă a lovit şi în Chicago, oraş obişnuit cu ierni dure. Sunt minus 26 de grade Celsius, iar râurile au îngheţat complet. Pentru oamenii străzii, vremea rece este o problemă de viaţă şi de moarte.

FOTO; Gulliver/ Getty Images
FOTO; Gulliver/ Getty Images

Scăderea rapidă a temperaturii, combinată cu un vânt foarte puternic şi ninsori abundente, au adus haos şi în New York şi New Jersey. Stratul de zăpadă depăşeşte 20 de centimetri, mii de curse aeriene au fost anulate şi sute de şcoli - închise.

CITIȚI ȘI: FOTO. Fenomen bizar în SUA: ce pățesc șopârlele din cauza ciclonului-bombă

Unii oameni s-au pus la adăpost de furia naturii. Alţii n-au ţinut cont de frigul pătrunzător şi au ieşit la plimbare prin parcuri.

Frigul neobişnuit de intens a lovit şi Florida, unde temperaturile sunt de obicei mult mai mari. În unele zone a nins pentru prima oară în ultimii 30 de ani, iar în altele, temperaturile au scăzut sub cinci grade Celsius.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri