Imaginile disperării. 60.000 de venezueleni au trecut frontiera în Columbia căutând mâncare 

Data publicării:
magazin venezuela 2

După o noapte întreagă de aşteptare, zeci de mii de venezueleni au trecut frontiera. Veniţi şi de la sute de kilometri distanţă, oamenii au cumpărat de toate din ţara vecină - de la mâncare şi lapte, până la medicamente şi scutece pentru copii. Sunt produse de strictă necesitate, care nu se mai găsesc în ţara lor, afectată de o criză severă.

„Am călătorit de ieri de la ora 18:00 până în această dimineaţă. La ora 06:00 ne-au lăsat să trecem”.

Humerto Velasquey, oficial columbian din domeniul imigraţiei: „Le oferim tot ajutorul posibil celor care vin la noi să se aprovizioneze.”

În urmă cu o săptămână, 35.000 de venezueleni au trecut granița în Columbia, după ce președintele Nicolas Maduro a autorizat deschiderea unui punct de trecere pietonal între cele două țări. Milioane de oameni stau zilnic la cozi interminabile în Venezuela, ca să cumpere alimente pe cartelă.

Statul sud-american trece printr-o criză fără precedent în ultimele decenii. Scăderea preţului la petrol a adus la o diminuare drastică a veniturilor guvernului de la Caracas. Programele sociale s-au prăbuşit, iar bunurile de consum, care veneau mai ales din import, au devenit aproape imposibil de găsit.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri