În nordul Spaniei şi în insulele Baleare a nins ca-n plină iarnă

Data publicării:
ninsori

Iarna târzie le-a dat mari bătăi de cap spaniolilor din nordul ţării. Cei mai afectaţi au fost şoferii. S-a circulat cu dificultate în special în localităţile de la munte, unde a nins atât de puternic încât utilajele de deszăpezire abia au făcut faţă. Chiar şi paradisul din insulele Baleare a îngheţat pentru câteva ore, iar crestele munţilor Serra de Traumuntana din Mallorca au fost acoperite de un strat generos de omăt.

În emisfera sudică, în Chile, sunt primele zile de toamnă, dar temperaturile continuă să urce până la 35 de grade Celsius. Arşita şi vântul uscat au provocat aprinderea vegetaţiei dintr-o rezervaţie naturală şi peste 600 de hectare de teren au ars.

„Am reuşit să mobilizăm echipaje la baza dealurilor şi încercăm să împiedicăm flăcările să se extindă spre zonele locuite şi spre cele cu vegetaţie bogată,” spune Juan Carlos Herrera, directorul unităţii de pompieri din San Felipe.

Rezervaţia protejează păduri de conifere vechi de câteva mii de ani.

Suntem îngrijoraţi de soarta acestui sanctuar natural. Pădurile de conifere fac parte din istoria acestui oraş şi sunt extrem de valoroase având în vedere vechimea arborilor,” precizează Eduardo Leon, guvernatorul din San Felipe.

Patru brigăzi de pompieri şi cinci elicoptere participă la operaţiunile de stingere a incendiului de vegetaţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri