India. Bicicliştii şi conducătorii de ricşe protestează la Calcutta: nu mai pot circula pe marile bulevarde ale metropolei

Data publicării:
biciclete ricse-1

Mii de biciclişti au protestat miercuri pe străzile oraşului indian Calcutta. Ei sunt nemulţumiţi de decizia autorităţilor locale de a le interzice circulaţia pe 174 de străzi şi bulevarde ale metropolei, relatează publicaţia The Hindu.

Oficialii au hotărât să interzică accesul bicicliştilor şi conducătorilor de ricşe, celebrele biciclete pe trei roţi, pentru a fluidiza traficul în oraşul cu 14 milioane de locuitori. Sunt vizate 174 de străzi, iar interdicţia este valabilă pe timpul zilei, scrie BBC.

Bicicliştii susţin că nu ei sunt cauza aglomeraţiei de pe bulevardele centrale şi spun că decizia le afectează activitatea de zi cu zi, întrucât nu pot circula pe străzile secundare, mai înguste. Ei sunt hotărâţi să conteste în instanţă decretul autorităţilor.

Cel puţin 2,5 milioane de călătorii se fac zilnic aici cu bicicleta, Calcutta fiind şi singurul oraş indian în care acest număr îl depăşeşte pe cel al deplasărilor cu maşina.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri