Inundații Harvey. Șase membri ai aceleiași familii, descoperiți morți într-o camionetă

Data actualizării: Data publicării:
Epic Flooding Inundates Houston After Hurricane Harvey
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Apele au început să scadă în Houston, al patrulea cel mai mare oraş America. Ploile s-au mutat însă în alte zone ale statului Texas şi spre Louisiana. 33 de oameni au murit, până acum, din cauza inundaţiilor provocate de Harvey - cea mai costisitoare furtună din istoria SUA. Deocamdată, pierderile provocate de fenomenele meteo sunt estimate la 160 de miliarde de dolari.

Peste 32.000 de sinistraţi sunt cazaţi în adăposturile amenajate pe teritoriul Texasului.

În faţa catastrofei, oamenii s-au solidarizat. O femeie în travaliu a fost ajutată de vecini să ajungă o maşina care urma să o transporte la spital. S-au prins de mâini şi au format un lanţ uman.

Odată cu scăderea nivelului apei, echipele de intervenţie au descoperit o camionetă în care se aflau corpurile a șase membri ai aceleiași familii, dispăruţi de duminică.

„Avem şase decese confirmate în această camionetă. Este vorba despre bunicii de 81 şi 84 de ani... Fiica lor cea mare, un băiat de 16 ani şi unul de 14 ani, un băiat de 8 ani şi o fetiţă de 6 ani”, spune Ed Gonzalez, şerif comitatul Harris.

Pe teren sunt mobilizaţi 14.000 de membri ai gărzilor naţionale, iar alţi 10.000 sunt pe drum - a anunţat guvernatorul Texasului, Greg Abbott. Acesta a avertizat şi că pagubele vor creşte pe măsură ce apa se va retrage.

Economia americană este puternic afectată de inundaţiile din Texas. Închiderea rafinăriilor, din cauza furtunii, înseamnă reducerea cu aproape un sfert a capacităţii de rafinare a Statelor Unite. Repornirea uzinelor se va putea face abia peste cel puţin o săptămână. Până acum, pagubele sunt estimate la 160 de miliarde de dolari.

În urmă cu 12 ani, uraganul Katrina a provocat pierderi de peste 80 de miliarde de dolari.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri