Moştenitorul imperiului Samsung, condamnat la închisoare

Data actualizării: Data publicării:
mostenitor samsung

Un tribunal din Seul l-a condamnat, vineri, pe vicepreședintele grupului Samsung Electronics, Lee Jae-yong, la cinci ani de închisoare, pentru rolul său în scandalul de corupție care a condus la demisia fostei președinte Park Geun-Hye, informează agenția de presă Yonhap.

Tribunalul din districtul central din Seul a apreciat că Lee Jae-yong, considerat de facto moștenitorul imperiului Samsung, cel mai mare producător mondial de smartphone-uri, este vinovat de oferirea de mită în valoare de 7,2 miliarde woni (6,38 milioane de dolari) unei companii și mai multor fundații înființate de Choi Soon-sil, o veche prietenă a președintei Park Geun-hye, în schimbul sprijinirii fondului public de pensii pentru un proiect controversat de fuziune a două dintre filialele Samsung în 2015.

Procurorii ceruseră anterior o pedeapsă de 12 ani de închisoare pentru Lee Jae-yong.

Potrivit Yonhap, este așteptat ca Lee Jae-yong, care a dezmințit acuzațiile aduse de procurori, să conteste decizia de vineri a tribunalului districtual. Lee a fost deja plasat în detenție provizorie de către justiție, la cererea anchetatorilor, la 17 februarie, scrie Agerpres.

Vicepreședinte al Samsung Electronics și fiul președintelui grupului, Lee Jae-Yong, 48 de ani, este adevăratul conducător al Samsung, după criza cardiacă suferită de tatăl său în 2014. Arestarea lui Lee Jae-Yong reprezintă o lovitură gravă dată Samsung, cel mai mare producător mondial de smartphone-uri, cipuri de memorie și televizoare cu ecran plat, deoarece poate afecta luarea unor decizii strategice cu privire la investiții și achiziții. Grupul Samsung este responsabil pentru o cincime la economia sud-coreeană.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri