Mosul | 250 de civili au fost executaţi de ISIS

Data actualizării: Data publicării:
isis3

Operaţiunea de recucerire a oraşului Mosul a luat o pauză. Timp de două zile, armata irakiană, rebelii kurzi şi forţele coaliţiei internaţionale se vor regrupa, apoi lupta va continua. 2.500 de bombe au fost folosite până acum împotriva teroriştilor Stat Islamic. Oficialii americani spun ca 900 de jihadişti au fost ucişi în confruntări. Ca să încetinească ofensiva trupelor eliberatoare, teroriştii nu s-au dat în lături de la nimic. Au plasat capcane şi au folosit civili pe post de scuturi umane.

Sacrificarea civililor nu este o noutate pentru teroriştii din Stat Islamic. Folosesc tactica scuturilor umane în multe zone în care acţionează, iar localităţile din apropierea Mosulului nu fac excepţie. Au sechestrat aici mii de familii şi le-au transformat casele în buncăre şi depozite de armament.

-„Nu ne-au lăsat să ieşim din casă. Ne-au folosit drept scuturi umane, fiindcă au vrut să evite raidurile forţelor de securitate.”

Teroriştii au săpat zeci de tuneluri în Mosul şi în localităţile din apropiere, iar asta le permite să scape din încercuire fără să fie văzuţi. În plus, folosesc maşini-capcană împotriva soldaţilor irakieni. Civilii bănuiţi că susţin trupele eliberatoare sunt crunt pedepsiţi.

- “M-au ameninţat cu un cuţit, au tras cu arma pe lângă capul meu şi m-au torturat cu şocuri electrice. A durat ore întregi, am crezut că voi muri...”

Alţii nu au fost la fel de norocoşi. Jihadiştii Stat Islamic au executat în această săptămână peste 250 de oameni în apropierea Mosulului. În ciuda perfecţionatelor tactici de gherilă, teroriştii au suferit pierderi importante. Experţii militari americani apreciază că în cele 12 zile de ofensivă au fost ucişi aproximativ 900 dintre cei peste cinci mii de jihadişti care apără Mosulul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri