Noi proteste față de Donald Trump

Data publicării:
proteste sua

Au avut loc noi proteste în Statele Unite faţă de Donald Trump. Sute de oameni au mărşăluit pe străzile capitalei Washington D.C. ca să denunţe politica viitoarei admininstraţii, pe care o consideră fascistă şi xenofobă.

Demonstranţii au purtat pancarte cu mesaje împotriva lui Donald Trump şi a lui Mike Pence. Organizatorii marşului au anunţat că vor avea loc asemenea mişcări de stradă toată săptămâna şi că îi aşteaptă pe toţi cei care nu împărtăşesc viziunea viitoarei administraţii republicane.

Li se spune oamenilor că totul s-a terminat şi că nu se mai poate face nimic. Dar noi vom lua legătura cu ei şi le vom spune că se poate face ceva, că trebuie să facem ceva, deoarece trebuie să oprim acest regim înainte să înceapă”, afirmă Karl Dix, organizator.

Un ton pesimist a avut şi procurorul-general al Statelor Unite, Loretta Lynch, în ultimul său discurs public în această calitate. Locul ales pentru acest eveniment a fost simbolic: o biserică din Alabama de unde a vorbit adesea Martin Luther King Junior în timpul mişcării pentru drepturi civile, de acum 50 de ani.

Sunt zile dificile, ştiu asta. Ştiu că simţiţi asta, deoarece şi eu simt asta. Mulţi se tem că visul doctorului King şi tot ce a rezultat din el este în pericol. Dacă se va întâmpla ce e mai rău şi vom intra într-o perioadă întunecată, să ţinem minte că în această perioadă apar cele mai mari visuri”, spune Loretta Lynch, procurorul-general al SUA.

Numeroase organizaţii au pregătit proteste pe tot cuprinsul Statelor Unite înainte şi după începerea mandatului lui Donald Trump.

(Sursa: Digi24)

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri