O pacientă cu probleme psihice a fost abandonată, într-o stație de autobuz, de angajați ai spitalului

Data actualizării: Data publicării:
femeie abandonata

Anchetă la un spital din Statele Unite, după ce angajatii de acolo au alungat o pacientă în stradă la minus 1 grad Celsius. Tânăra de 22 de ani suferă de probleme psihice, nu vorbeşte şi doar norocul a făcut ca un trecător să o vadă abandonată chiar de agenţii de pază de la clinică din Baltimore, într-o staţie de autobuz şi să cheme ajutoare.

Tânăra de 22 de ani care suferă de grave probleme mintale a fost scoasă afară din spital cu un cărucior cu rotile de patru agenţi de pază şi lăsată într-o staţie de autobuz. Era îmbrăcată doar cu un halat şi şosete.

Este dezgustător, au lăsat-o nesupravegheată într-o staţie de autobuz, pe jumătate dezbrăcată”, spune Imamu Baraka.

Bărbatul a chemat salvarea care a dus-o pe femeie tot la spitalul care o aruncase în stradă. Conducerea unităţii medicale a declanşat o anchetă şi şi-a cerut scuze pentru incident.

„Împărtăşesc şocul şi furia comunităţii cu privire la cele întâmplate. Am greşit şi această greşeală arată lipsa de umanitate şi compasiune”, afirmă Mohan Suntha, director Spitalul Universitar Maryland .

Un studiu publicat în 2016 arată că în ultimii 13 ani, 192 de pacienţi au fost daţi afară din spitale şi abandonaţi în stradă. Clinicile în cauză au plătit despăgubiri de peste 6 milioane de dolari.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri