Video Panică la Toronto: Focuri de armă la parada care a adunat 2 milioane de oameni. Mărturia unei românce

Data publicării:
panica toronto

Ceea ce trebuia să fie un moment de sărbătoare s-a transformat într-un coşmar pentru mii de canadieni. Aproape că s-au călcat în picioare după ce în timpul unei petreceri de stradă la Toronto, în mulţime s-au auzit focuri de armă. O româncă a fost prinsă şi ea în iureş şi a povestit pentru Digi24 prin ce a trecut.

Cel puţin patru oameni au fost răniţi după ce mai multe focuri de armă au fost trase spre mulţime. Au urmat momente de panică. Zeci de oameni s-au călcat în picioare în încercarea de a se pune la adăpost.

În momentul incidentului, două milioane de oameni erau pe străzile din Toronto ca să întâmpine echipa locală de baschet, Raptors, noua campioană a NBA. Printre participanţi s-au aflat rapperul Drake şi premierul canadian Justin Trudeau.

Jucătorii au mers prin oraş în două autobuze deschise, într-o paradă în care le-au prezentat trofeul fanilor. La un moment dat, cineva a început să tragă spre mulţime. Se pare că doi bărbați au avut o altercație, unul dintre ei a scos arma și a tras în celălalt, după care a continuat să tragă.

În urma atacului, trei persoane au fost reţinute, iar o a patra este căutată, potrivit presei canadiene.

Bety Blagu, o româncă stabilită în Canada era în piaţă când s-a produs busculada şi a povestit la Digi24 ce s-a întâmplat: „A fost mai mult panică decât pericol. Eram în spate, nu eram în zona în care a avut loc incidentul. Eram în zona spre care a fugit lumea. A fost multă confuzie, pentru că, în afară de zona respectivă, în afară de zona în care s-au întâmplat împușcăturile, nimeni nu știa de ce fuge lumea. Nu s-au auzit împușcăturile în mulțime, nu a urmat niciun fel de strigat de luptă. Publicul era format din părinți și copii. Erau părinți cu cărucioare, cu copii pe umeri și asta cred că a adăugat un pic de panică”. 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri