Paștele în lume. Ca în fiecare an, Putin a mers la Înviere - GALERIE FOTO

Data publicării:
putin la inviere - kremlin.ru

Mii de oameni au fost la slujba de Înviere oficiată de Patriarhul Moscovei la Catedrala Hristos Mântuitorul. Printre ei, ca în fiecare an, de Paşte - preşedintele rus, Vladimir Putin. I-au stat alături premierul Dmitri Medvedev şi primarul Moscovei. Iată o galerie foto, cu imagini publicate pe site-ul Kremlinului:

putin cu kirill - kremlin-1.ru
putin cu kirill - kremlin-1.ru

Din capitală, Lumina Sfântă a plecat în toată Rusia.

Şi la Istanbul sute de credincioşi ortodocşi au venit să ia Lumină de la Catedrala Patriarhală din cartierul Fener. Slujba de Înviere a fost oficiată de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu. În mesajul său de Paşte, înaltul prelat le-a amintit liderilor lumii - atât celor politici, cât şi celor religioşi - că au obligaţia de a pune capăt terorismului, războiului şi vărsării de sânge.

Un sobor de zeci de preoţi, în frunte cu liderul Bisericii Greciei, Arhiepiscopul Ieronim, a oficiat slujba de Înviere în Biserica Sfântul Dionisie din centrul Atenei. Mii de oameni s-au adunat în piaţa din faţa lăcaşului de cult să ia Lumina Sfântă şi să asculte predica. La ceremonie au participat şi zeci de soldaţi în uniforme de paradă, care au cântat alături de preoţi cântece religioase.

În mesajul său de Paşte, Arhiepiscopul Ieronim al Atenei a vorbit şi el despre războaiele care destabilizează lumea, despre drama imigranţilor, dar şi despre problemele prin care trece Grecia.

Şeful Bisericii elene a îndemnat credincioşii să-şi păstreze speranţa în faţa greutăţilor, să depăşească frica şi să nu-şi piardă încrederea în cei de lângă ei.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri