Pentagonul acuză Rusia de „atacuri simulate”

Data publicării:
pentagon rusia

Incidentele au avut loc luni şi marţi, în apele internaţionale din Marea Baltică, la aproape 130 de kilometri de enclava rusă Kaliningrad. Două avioane ruseşti au survolat de 20 de ori şi de aproape distrugătorul american USS Cook. La un moment dat, unul dintre avioane s-a aflat la mai puţin de nouă metri de vasul american, iar Pentagonul consideră acţiunea ca fiind un „atac simulat”.

Josh Earnest, purtătorul de cuvânt al Casei Albe: „Acest incident este, aşa cum vă aşteptaţi, complet necorespunzător normelor profesionale ale militarilor care acţionează unii în apropierea celorlalţi în spaţiul aerian şi apele internaţionale.”

În plus, un elicopter rusesc de luptă Ka-27 a efectuat şapte manevre în apropierea vasului, făcând fotografii. Marinarii americani au încercat să contacteze prin radio aparatele ruseşti, dar nu au primit niciun răspuns.

Josh Earnest, purtătorul de cuvânt al Casei Albe: „Asemenea incidente sunt o sursă de iritare şi le-am transmis acest lucru ruşilor atât public, cât şi în particular.”

Incidentele intervin în contexul în care ţările baltice au cerut o prezenţă permanentă NATO pe teritoriile lor, de teama unei Rusii tot mai agresive.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri