Profesorul anului în SUA predă pe ritm de rap

Data publicării:
profesor ritm rap

Un profesor din SUA a avut o idee inedită să-i învețe pe elevii lui matematică și gramatică printr-o metodă nonconformistă: pe ritm de rap, relatează Digi24.

„Bună! Numele meu este Michael Bonner şi sunt învăţător la clasa a 2-a la şcoala primară South Greenville. Când am venit aici şcoala era într-o stare atât de proastă că obişnuiam să ne strângem într-o clasă şi să ne rugăm. Este înconjurată cu sârmă ghimpată, peste drum este un cimitir, cartierul e plin de case părăsite. Sărăcia are modul ei de a afecta creierul. Este greu să înveţi un copil care nu are casă şi îi este foame. Este un joc total diferit faţă de cel obişnuit. Trebuie să găseşti un mod să reuşeşti”, afirmă învățătorul.

„Când am început să-i învăţ pe copii unde se folosesc „cine" şi „de ce" nu au răspuns deloc bine, aşa că a trebuit să găsesc o modalitate să ajung la ei. Muzica este una dintre modalităţile care ajută întotdeauna, aşa că m-am gândit să fac un cântec care să-i ajute”, povestește Michael Bonner, învățător.

„Le-a crescut stima de sine, feţele li s-au luminat. Videoclipul reprezintă mai mult decât un cântec sau un dans. Este o sărbătorire a faptului că această şcoală se schimbă. Copiii încep să citească, încep să bată statisticile. Vreau să înţeleagă că doar ei sunt responsabili pentru ceea ce fac, iar după ce pleacă de aici încă au obligaţia să facă alegerea corectă, să se asigure că vor avea un viitor mai bun”, adaugă învățătorul.

Iată ce spun copiii:

„Domnul Bonner m-a învăţat că sunt deştept”.

„Domnul Bonner m-a învăţat că sunt puternică”.

„Domnul Bonner m-a învăţat că sunt cool şi vreau să fiu preşedinte când o să fiu mare”.

„Imaginaţi-vă că trebuie să predaţi cuiva care plânge de foame, care plânge că şi-a auzit părinţii certându-se cu o seară înainte...Profesorii ca mine trebuie să găsească diferite metode să fie creativi, inovativi, să-i facem să fie productivi, să devină lideri globali”, afirma Michael Bonner.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri