Recep Erdogan, încă cinci ani în fruntea Turciei

Data actualizării: Data publicării:
erdogan scaun aur getty sultan
Recep Tayyip Erdogan, președintele Turciei. Foto: Guliver/Getty Images

Recep Erdogan va conduce Turcia încă cinci ani, după alegerile prezidenţiale de duminică. El a primit aproape 53 la sută din voturi, conform rezultatelor parţiale anunţate după numărarea a 98% din buletine. Principalul său rival a obţinut doar 30,7%.

Liderii opoziţiei turce acuză că rezultatul a fost manipulat. Recep Erdogan şi-a proclamat victoria şi a susţinut că alegerea sa din primul tur înseamnă că ţara va continua lupta împotriva terorismului. Prezenţa la vot a fost de aproape 90%.

Recep Erdogan a fost prim-ministru între 2003 şi 2014.

În mod normal, alegerile prezidenţiale ar fi avut loc în 2019, dar au fost devansate la dorinţa sa, după ce Constituţia a fost modificată pentru a-i oferi mai multe puteri.

Recep Tayyip Erdogan: Turcia a decis în favoarea luptei decisive împotriva organizaţiilor teroriste, inclusiv PKK, şi mişcării Gülen. În acelaşi timp, rezultatele arată că trebuie să continuăm eliberarea pământurilor siriene şi să le deschidem calea oaspeţilor noştri (refugiaţilor sirieni, n.red.) să se poată întoarce în siguranţă acasă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri