Sărbătoare la Havana pentru Fidel Castro. „El Lider Maximo” a împlinit 90 de ani

Data publicării:
fidel

Mii de cubanezi i-au urat fix la miezul nopţii "La Mulţi ani!" fostului preşedinte, la un spectacol organizat la Havana.

În onoarea lui Fidel Castro, cubanezii au dansat salsa şi s-au distrat la spectacolul omagial dedicat fostului preşedinte.

Fidel Castro nu a uitat nici de ziua lui că are un dinte împotriva americanilor şi l-a criticat pe Barack Obama. Mesajul lui a fost citit la oră de vârf la televiziunea cubaneză: „Lui i-au lipsit cuvintele pentru a se scuza pentru uciderea a sute şi mii de oameni la Hiroshima, deşi ştia efectele bombei”.

Tot în cinstea zilei de naştere a lui „El Lider Maximo”, un producător de trabucuri din capitala Cubeia rulat timp de 10 zile, împreună cu ajutoarele sale, o ţigară de foi lungă de 90 de metri. Trabucul de lungimea unui teren de fotbal a intrat în Cartea Recordurilor ca cel mai mare din lume.

Darul nu a fost întâmplător. Fidel Castro, care a ajuns la putere în 1959 şi a condus Cuba aproape jumătate de secol, era văzut adesea pufăind din trabuc, până s-a lăsat de fumat în 1985.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri