Situaţia se complică în Venezuela după decretarea stării de urgenţă

Data publicării:
Foamete Venezuela GettyImages-477252243-2
Foto: Guliver/Getty Images

În faţa acestui scenariu, Nicolas Maduro a anunţat ample exerciţii militare pentru a-şi avertiza duşmanii, interni sau externi. Decizia a fost luată de Nicolas Maduro după decretarea stării de urgenţă.

În faţa a sute de susţinători, strânşi în capitala Caracas, preşedintele Venezuelei a anunţat că în ţară vor avea loc ample aplicaţii militare. Liderul ţării crede că opoziţia incită la violenţe, ce pot fi folosite ca pretext pentru o intervenţie armată străină. El a anunţat şi un program de naţionalizare a întreprinderilor care nu mai funcţionează.

Nicolas Maduro, preşedintele Venezuelei: „Tovarăşi, sunt gata să transfer puterii poporului fabricile pe care anumiţi ştabi conservatori din această ţară le-au oprit. O fabrică nefolosită este o fabrică transferată poporului. O vom face, la naiba! A venit timpul să o facem şi vom radicaliza revoluţia”.

Liderul venezuelean a decretat două luni de stare de urgenţă din cauza situaţiei economice. Opoziţia spune că tocmai aceste măsuri disperate arată că Nicolas Maduro trebuie înlăturat de la putere. 70 la sută din venezueleni vor ca preşedintele să fie demis chiar în acest an, arată un sondaj recent.

Henrique Capriles, liderul opoziţiei: „Venezuela este o bombă care poate exploda în orice moment”.

Venezuela trece printr-o criză economică severă, cauzată mai ales de prăbuşirea preţului petrolului. Magazinele sunt goale, oamenii se bat pentru mâncare, iar unii au ajuns să apeleze la gesturi extreme pentru a supravieţui: prind porumbei, câini şi pisici - ca să se hrănească. Ca urmare a acestei crize, serviciile secrete americane avertizează că Venezuela poate cădea în orice moment într-un conflict civil.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri